52. Zlata lisica bo!

21. 1. 2016

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Filip Gartner je danes opravil ogled proge in za izvedbo 52. Zlate lisice uradno prižgal zeleno luč. Tekmovanje na Mariborskem Pohorju bo po predvidenem urniku na sporedu v soboto, 30. januarja, ko bo prva vožnja veleslaloma na sporedu ob 10. uri, ter v nedeljo s prvo vožnjo slaloma ob 9.30.

Prirediteljem letošnje 52. Zlate lisice pod Pohorjem je v minulih tednih precej preglavic povzročalo pretoplo vreme, a je zadnja ohladitev prinesla dovolj nizke temperature, da so lahko pripravili ustrezno snežno odejo, ki bo gostila najboljše smučarke svetovnega pokala prihodnji konec tedna.

Mariborčani so imeli v zadnjih sezonah zaradi pomanjkanja nadmorske višine in milejšega podnebja precej težav z organizacijo tekem, v zadnjih letih so morali tekmo kar štirikrat preseliti drugam oziroma odpovedati, predlani je jubilejno 50. tekmo gostila Kranjska Gora, lani so tekmovanje na Pohorju uspeli izvesti, čeprav so prvi dan temperature presegale 10 stopinj Celzija, drugi dan pa je progo močil dež.

Zaradi nedavnega uspeha Ane Drev si organizatorji obetajo lep obisk gledalcev, vstopnice pa je že možno kupiti na številnih prodajnih mestih.

PV
Foto: www.alesfevzer.com