Umrl britanski igralec Alan Rickman

14. 1. 2016

Za posledicami raka je v starosti 69 let umrl britanski igralec Alan Rickman. Znan je bil po upodabljanju malopridnežev, med drugim tudi Robausa Rawsa v seriji filmov o Harryju Potterju.

Rickman je upodobil številne zlikovce. Med drugim je bil nottinghamski šerif v Robinu Hoodu: Princu tatov Kevina Reynoldsa iz leta 1991. Vloga mu je prinesla bafto za najboljšega stranskega igralca. Za britanskega oskarja je bil nominiran še trikrat.

Igralsko kariero je Rickman začel v gledališču. Bil je član Kraljevega Shakespearovega gledališča (Royal Shakespeare Company), kjer je nastopal tako v sodobnih kot klasičnih gledaliških produkcijah. Mednarodno prepoznavnost je dosegel leta 1988 z vlogo kriminalca Hansa Gruberja, nasprotnika Bruca Willisa v akcijskem filmu Umri pokončno.

Bil je eden najbolj priljubljenih britanskih zvezdnikov, zahvaljujoč tudi vlogi zlobnega profesorja Robausa Rawsa, ki jo je odigral v vseh osmih filmih o Harryju Potterju. Socialna omrežja so oboževalci že preplavili z izseki iz njegovih filmov in številnimi citati.

PV
Foto: Facebook