Kakšna je idealna enajsterica 2015?

13. 1. 2016 - Nogometni junaki

Krovna nogometna zveza (Fifa) je sestavila idealno enajsterico leta 2015. Na slavnostni prireditvi v Zürichu, kjer so med drugim za nogometaša leta razglasili Lionela Messija, so se zbrali najboljši nogometaši preteklega leta. V idealni enajsterici sta poleg Messija tudi druga dva kandidata za zlato žogo, Cristiano Ronaldo in Neymar.

V postavi Fifa World XI, kot se uradno imenuje najboljša enajsterica lanskega leta, so najboljše izbrali s pomočjo sindikata igralcev Fifpro. V postavi imata največ članov evropski prvak Barcelona in njegov španski tekmec Real, po štiri, po enega pa Juventus, Bayern in Paris St. Germain. Brez igralca v tej zasedbi je ostala angleška premier liga.

V idealni enajsterici lanskega leta so vratar Manuel Neuer (Bayern), branilci Dani Alves (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paris St. Germain), Marcelo (Real Madrid), vezisti Paul Pogba (Juventus), Luka Modrić (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona) ter napadalci Neymar (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) in Lionel Messi (Barcelona), ki je na prireditvi prejel že peto zlato žogo v karieri.

PV
Foto: Reuters