Končno sneg!

8. 1. 2016 - Zimske radosti

Končno smo dočakali prvi sneg v letošnji zimi, ki ste se ga Infodromovci močno razveselili. Mladi so si nadeli kombinezone, rokavice, kape in šale in se prepustili radostim na snegu.

Užitkov na snegu pa ne najdete samo na šolskem ali domačem dvorišču, ampak tudi na drsališču, smučišču in še kje. Sicer pa sneg mladim ne prinaša samo veselja ‒ včasih ga pomagajo tudi odstranjevati.

O nenavadno topli zimi govorijo tudi vremenoslovci, ki so na Kredarici izmerili najvišje decembrske temperature, odkar tam izvajajo meritve. Toplo pa ni samo pri nas: v Nemčiji cvetijo češnje, v Španiji so v tem času celo v kratkih hlačah, rekordno visoke temperature imajo v Parizu, sneg pa pogrešajo tudi v glavnem mestu Rusije, Moskvi, kjer se tali led na drsališčih.

PV


V nasprotju s predstavo nekaterih je običajen božič v Sloveniji zelen. Po večini države je bil božič nazadnje bel leta 2007, na Obali pa ga niso doživeli vsaj od leta 1948.
Zakaj so si na letošnji podnebni v konferenci zadali, da se lahko ozračje do leta 2100 otopli največ za 2 stopinji?
Kaj so vzroki za globalno segrevanje?
Zakaj razvite države selijo svoje tovarne v manj razvite države in kako to vpliva na podnebne spremembe?
Kaj pomeni trgovanje z izpusti?
Na svetovni dan podnebnih sprememb smo raziskali, kaj vpliva na njih in kaj bi lahko storili, da se ne bi dogajale tako hitro.
Kaj prinašajo podnebne spremembe?