Tiger in kozliček postala neločljiva prijatelja

11. 12. 2015

Kozliček, ki so ga poslali v ruski živalski vrt kot živo hrano za sibirskega tigra, se je z veliko mačkospoprijateljil. Neobičajen par je postal neločljiv in navdušuje celotno Rusijo.

Tiger, imenovan Amur, in kozliček z imenom Timur sedaj spita v isti ogradi v živalskem vrtu Primorskij v pristanišču Vladivostok na skrajnem vzhodu Rusije. Par se igra na snegu, ta teden pa sta se celo igrivo udarjala z glavama.

Uslužbenci v parku so dejali, da se tiger, ki je zadnja tri leta dobival v ogrado živ plen dvakrat na teden, kozlička ni dotaknil, ko je ta prejšnji mesec vstopil v ograjo. Razlog naj bi bil pomanjkanje kozličkovega strahu pred tigrom, saj ga ni nihče naučil, da bi se ga moral bati.

Timur sedaj spi v zavetju, ki je prej pripadalo Amurju, tiger pa noči preživlja na njegovi strehi. Zjutraj se skupaj odpravita na obhod ograde, v zadnjih dneh pa sta se začela tudi igrati skupaj in se loviti. Amur je poskušal kozlička naučiti tudi, kako uloviti plen. Tigra sedaj hranijo z živimi zajci iz spoštovanja do koz.

PV, STA
Foto: Twitter