Nordijski center v Planici odprt

11. 12. 2015

Planica že dolgo velja za enega od simbolov slovenskega športa. Dolina pod Poncami s skakalnicami in letalnico že desetletja privlači množice obiskovalcev, danes pa se je odprl 40 milijonov vredni Nordijski center Planica.

Smučarski tek bo v Planici mogoče trenirati vse dni v letu, in sicer pozimi na prostem, poleti pa v dvorani. Poleg tega bodo urejene rolkarske proge in sedem kilometrov homologiranih prog z navezavo na sedanje rekreativne proge, ki jih je v Planici, Kranjski Gori in Tamarju za kar 40 kilometrov.

Na odprtju se je po jeklenici na velikanki bratov Gorišek spustil Franci Petek ter slovensko trobojnico med tekom izročil Petri Majdič. Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih Petek in najboljša slovenska smučarska tekačica vseh časov Majdičeva, sicer tekmovalno upokojeni legendi, sta s tem na simbolen način združila dve panogi nordijskega smučanja, ki bosta poleg nordijske kombinacije dobili svoj dom v dolini pod Poncami.

Planica je simbol srčnosti, naravne lepote in je dediščina svetovnega slovesa. V Planici smo videli prva poleta prek 100 in 200 metrov ter 42 svetovnih rekordov.

Naslednji pomemben dogodek bo 16. in 17. januarja, ko bo Planica gostila tekme za svetovni pokal v smučarskih tekih. Dobra dva meseca pozneje (18.‒20. marca) se bodo na severozahod Slovenije vrnili skakalci, ki bodo tradicionalno končali sezono svetovnega pokala.

PV
Foto: BoBo