Ukrepi proti evropski revščini

26. 11. 2015

Medtem ko nekateri lahko izbiramo, kaj bomo jedli, pa v Evropi vsak četrti otrok trpi zaradi revščine. Revnih je tudi veliko otrok v Sloveniji in ti podatki so res skrb vzbujajoči. Zato so se politiki, ki delajo v Evropskem parlamentu, odločili, da je treba ukrepati.


Tudi v Sloveniji iz leta v leto vse več otrok ogroža revščina; še več, naša domovina je ena od tistih evropskih držav, kjer se je položaj otrok na tem področju najbolj poslabšal. Pri nas naj bi tako živelo že skoraj 60 tisoč revnih otrok. Čeprav se je položaj pri nas zelo poslabšal, pa še vedno sodimo v skupino evropskih držav, kjer so otroci revščini najmanj izpostavljeni.

Evropski poslanci so ta teden vladam vseh držav članic Evropske unije predlagali, naj otrokom zagotovijo brezplačno in kakovostno šolanje. Želijo tudi, da bi vsi otroci imeli zagotovljeno zdravo prehrano in brezskrbne počitnice. Posledice revščine v mladosti lahko ljudje občutijo vse življenje. Njen vpliv bi lahko omilili tako, da bi se države čim prej izvile iz gospodarske krize in odpravile brezposelnost.

RK

Na OŠ Dragomelj so se proti revščini borili z brki.
Kaj pomeni revščina in kaj so možni vzroki za njo? Preberi si tu.
Reven naj bi bil že vsak 7. slovenski otrok. Če bi vzeli ljudi z vsega sveta, bi bil reven vsak 8.
Ardijan in Violeta sta že zgodaj spoznala težave, ki jih prinese revščina.
Kako pa prekiniti revščino na podeleželju?