Učenci za policiste

19. 11. 2015 - OŠ Livada podprla delo policistov

Učenci Osnovne šole Livada so še enkrat dokazali, da so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Tokrat so pomagali policistom in vojakom, ki pridno delajo na mejah naše države.

Učenci se zavedajo, da prihajajo vse bolj mrzli dnevi, v katerih se bo treba nekako pogreti. V preteklem tednu so zbirali vse vrste čajev v filter vrečkah in šumeče tabletke z vitamini. V času akcije so zbrali okoli 100 škatlic čaja in kar nekaj škatlic s šumečimi tabletkami. Najbolj ganjeni so bili, ko je neka učenka prinesla jabolki in povedala: 'Doma nimam tabletk, ampak prinesla sem dve jabolki, ki imata veliko vitaminov!'

Izkupiček akcije so pridno pospravili v kartonsko škatlo, oblepljeno z njihovimi risbami. Otroci so vse dneve akcije pridno risali policiste in vojake.

V ponedeljek jih je na šoli obiskal policist iz policijske enote Vič. Policist presenečenja in veselja ni skrival. Bil je zelo ganjen ob tako lepi gesti učencev. Povedal je, da kaj takega še ni doživel in se je iskreno zahvalil v imenu vseh svojih kolegov policistov in vojakov. Obljubil je, da bodo čaji prišli do naših policistov na mejah in v kriznih centrih.

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.