Lina prispela v Sofijo

15. 11. 2015 - Pesem Evrovizije za otroke 2015

Slovenska predstavnica na otroški Evroviziji Lina Kuduzović je pripotovala v Sofijo, kjer jo s preostalimi 16 izvajalci na letošnjem izboru čakajo prve obveznosti.

Za 12-letnico so gostitelji pripravili prijetno presenečenje že sinoči na letališču, ko so jo tam pričakale vrstnice in jo pogostile s posladkom ‒ pogačo in medom, dobila pa je tudi cvetje. Kmalu za tem se je po vožnji z avtobusom v spremstvu policijskega avtomobila pridružila že prispelim delegacijam v hotelu, kjer so nastanjeni udeleženci letošnje otroške Evrovizije, in druženje se je nadaljevalo do večera.

Danes so snemali razglednico in skupno pesem na bolgarskem nacionalnem radiu, zvečer pa jih čaka žreb vrstnega reda nastopov. Ta bi moral potekati v sklopu slovesnosti ob odprtju 13. izbora, ki bo potekal 21. novembra v dvorani Armeec, toda zaradi nedavnih dogodkov v Parizu se je organizator odločil, da dogodek prestavi.

Kot smo poročali, bo na 13. izboru Pesmi Evrovizije za otroke Slovenijo zastopala Lina Kuduzović s pesmijo Prva ljubezen. Na tekmovanju bo sodelovalo 17 držav, poleg Slovenije in Avstralije še Albanija, Armenija, Belorusija, Bolgarija, Gruzija, Irska, Italija, Makedonija, Malta, Črna gora, Nizozemska, Rusija, San Marino, Srbija in Ukrajina.

Čeprav je šla lani zmaga v Italijo − gledalce in strokovno žirijo je najbolj prepričala pesem Tu primo grande amore 14-letnega Vincenza Cantiella, ki je bil edini fant na tekmovanju −, ta ne bo priredila letošnjega izbora. Tekmovanje bo namesto tega potekalo v Bolgariji, iz katere prihaja drugouvrščena na lanski otroški Evroviziji Krisia Todorova, ki se je s pesmijo Planet of the Children − to je izvedla skupaj z mladima klavirskima virtuozoma Hasanom in Ibrahimom − uvrstila tik za Vincenza.

Ker je to tekmovanje pravzaprav mlajša sestra bolj znane Pesmi Evrovizije, so tudi pravila podobna, nastopajo pa lahko otroci, stari od 10 do 15 let. Lani nas je zastopala takrat 12-letna Ula Ložar, ki je s pesmijo Nisi sam/Your Light zasedla 12. mesto.

PV  

V zaodrju smo spremljali, kako sta se Lina in Leni, zmagovalki obeh predizborov, pripravljali naMini Emo

Infodrom je lansko predstavnico Ulo obiskal že pred odhodom na Malto. Predstavila nam je svoj vsakdan, svoje konjičke in povedala, kako se počuti pred tako pomembnim tekmovanjem.

Na evrovizijski poti so Ulo spremljali mnogi, med številnimi oboževalci pa so tudi njeni prijatelji in sošolci. Mi smo jih obiskali na osnovni šoli Nove Jarše.

Ažurne novice o otroški Evroviziji lahko najdete:
- na družbenem omrežju Facebook,
- na Instagramu,
- na Twitterju 
- ali pa se "sprehodite" po interaktivnem zemljevidu.