Besni Bieber

3. 11. 2015

Ni še dolgo, kar smo Justina Bieberja na odru videli nasmejanega, saj je prejel kar pet evropskih glasbenih nagrad MTV. A na zadnjem koncertu, ki ga je imel na Norveškem, je oder zapustil povsem drugačne volje. Na koncu pa je očitno največje pretrese doživljala 16-letna Anne iz Norveške.


Potem ko je odpel skladbo, je ena od navdušenih oboževalk polila svojo pijačo po odru. Bieber je vzel krpo, da bi pobrisal lužo, ob tem pa so se ga fenice začele dotikati, čeprav jih je prosil, naj se umirijo. Ker se niso, je naenkrat vrgel cunjo na tla, zabrisal srajco v kot odra in rekel, da prekinja nastop.

Ta dogodek je slikala 16-letna Anne in sliko poslala svojim prijateljicam. Dodala je šaljiv pripis, da se Bieber na koncertu dere na oboževalke. Ko bi le vedela, kaj jo čaka ... Na njene račune na družabnih omrežjih ‒ Facebook, Twitter, Instragram ‒ so se začele usipati žaljivke, celo grožnje s smrtjo. Ljudje z vsega sveta so ji pisali, da je razžalila svojega (in njihovega) idola Bieberja in da jo ta najbrž prezira. Od kod ljudem te informacije, ni znano.

Tako smo lahko bili priča zanimivemu pojavu, ki vedno znova izbruhne v konfliktnih situacijah. Iskanje grešnega kozla. Čeprav so se po Bieberju stegovale mnoge roke, ki pa so ostale neidentificirane, se je ves gnev množice usul na 16-letno Anne, ki je imela to nesrečo, da je njena slika postala viralna. Kar naenkrat je za vse postala kriva ona. Še enkrat več se je pokazalo, da ljudje radi poiščejo enega krivca, ki mora nositi breme napak, ki so jih storili mnogi. To je težko za odraslega človeka, kaj šele za mlado osebo.

Kljub vsemu pa je na mestu vprašanje, ali ni bilo vse vnaprej načrtovano. Bieber bo namreč ta mesec izdal svoj tretji album, z naslovom Purpose (Namen), obrvi pa je dvigoval že prejšnji teden, ko je odkorakal z intervjuja na španskem radiu. Tako se o njem spet veliko govori, koncert na Norveškem, ki bi sicer šel neopazno mimo vseh, ki se ga niso udeležili, pa je nakenkrat obšel cel svet. Vse to prodaji njegovega novega albuma zagotovo ne bo škodilo. Morda je Bieber obakrat resnično izgubil živce, a treba je priznati, da bi se to težko zgodilo v boljšem trenutku.

RK

Takole je Bieber prejel kar 5 evropskih glasbenih nagrad MTV.
Bieber je star komaj 21 let, pa je bil o njem že posnet film, znašel pa se je že tudi na sodišču.
V Argentini pa je za njim razpisana tiralica.