Nogometno igrišče na vodi za kolumbijske Nove Benetke

27. 10. 2015

V Kolumbiji je kraj, ki ga poplavlja voda, po novem pa poplavljeno območje krasi tudi novo nogometno igrišče, namenjeno mladim. V teh dneh so v kolumbijski Nuevi Venecii (Novih Benetkah), kraju z 2600 prebivalci, odprli novo nogometno zelenico, postavljeno na pilotih.

Pobudo za projekt, vreden 193.000 evrov, sta dala domače pravosodno ministrstvo in pristojne službe Združenih narodov za boj proti drogi in kriminalu. Namenjen je mladim, da bi ti na tem območju končno dobili objekt za športno vadbo in rekreacijo.

Nueva Venecia leži na območju Cienaga Grande de Santa Marta na severu države ob karibski obali. Hiše tam že dolgo v skladu z naravnimi danostmi postavljajo na pilotih, zdaj imajo tudi takšno nogometno igrišče.

PV
Foto: EPA


A to ni prvo nenavadno nogometno igrišče, o katerem smo poročali v Infodromu. V revni četrti Morro da Mineira v Riu de Janeiru so zgradili prav posebno nogometno igrišče, ki okoliškim prebivalcem ne ponuja samo priložnosti za gibanje, ampak tudi proizvaja električno energijo.

V Dortmundu pa so odprli muzej nemškega nogometa.