Adele s Hello podira rekorde

26. 10. 2015 - Prihaja njen nov album

Britanska pevka Adele, ki je v petek na YouTube kanalu predstavila najnovejši videospot za pesem Hello in z njim napovedala izid tretjega albuma, znova podira rekorde.  V 24 urah je pesem poslušalo 25 milijonov oboževalcev, do danes pa je nabrala že preko 72 milijonov ogledov.

Tako je pevka pristala na prvem mestu po gledanosti videospota (v prvih 24 urah). Na drugem mestu je pevka Taylor Swift s pesmijo Bad Blood, v prvih 24 urah je pesem zbrala dobrih 20 milijonov ogledov, na tretjem mestu je Anaconda in Nicki Minaj (19,3 milijonov ogledov). Četrto mesto je z Wrecking Ball zasedla Miley Cyrus (19,3 milijonov), na petem mestu pa so fantje iz One Direction (Best Song Ever – 10, 9 milijonov ogledov).

Kot smo že septembra napovedali, bo Adele po štirih letih izdala nov album, ki ga bo, kot je naznanila, naslovila 25. S tem sledi vzorcu, da z naslovom albuma poudari svojo starost ob njegovemu nastanku. Prvenec je naslovila 19, drugi album pa 21. Novi album 25 bo po besedah Adele zaznamoval njen prehod v svet odraslih.

V izjavi za javnost se je Adele opravičila svojim oboževalcem, da je za nov studijski izdelek potrebovala toliko časa, a kot je zapisala "se ji je zgodilo življenje". Po albumu 21 je pevka leta 2012 povila svojega prvega sina Angela. Vse odtlej je pevka delala na novemu izdelku.

27-letna pevka je svoj prvi album 19 izdala leta 2008, album 21, ki je izšel tri leta kasneje, pa je postal mega uspešnica in jo dokončno izstrelil med zvezde. Navduševala je občinstvo, pa tudi kritike, saj je prejela številna glasbena priznanja, med drugim leta 2012 kar šest grammyjev.

Njen drugi studijski album je bil najbolje prodajan album tisočletja v Veliki Britaniji, saj so ga tam prodali 4,74 milijonih izvodov. S tako visoko prodajo je Adele prekosila kultni album Amy Winehouse Back to Black, album Back to Bedlam Jamesa Blunta ter celo skupino The Beatles. Kot smo poročali, je album postal prvi album v digitalnem formatu, ki so ga v ZDA prodali v več kot treh milijonih izvodov.  Po svetu so gaprodali v več kot 30 milijonih izvodov.

PV