Biohrana − njam njam

15. 10. 2015

Mladi z Osnovne šole Šmartno pod Šmarno goro so nam povedali, zakaj se jim zdi pomembno uživati naravno pridelano hrano.


Ekološko (eko), biološko (bio) ali organsko so poimenovanja za isto stvar, in sicer za naravno pridelano hrano. Tako pridelana hrana vsebuje več vitamina C, manj težkih kovin in več mineralov. Kljub vsem tem dobrim lastnostim pa ima še eno prednost, ki bi morala biti odločilna: je okusnejša od umetno pridelane hrane. Razlog, zakaj med ljudmi morda še ni tako razširjena, je višja cena.

Pridelava naravne hrane je namreč bolj zapletena, zamudnejša in zato dražja. A če bomo zaradi tega, ker jemo zdravo hrano, manjkrat pri zdravniku, je najbrž jasno, kaj se bolj splača.

To dobro vedo tudi učenci Osnovne šole Jevnica, ki imajo svoj šolski vrt.

RK