16. festival Zlata paličica končan

11. 10. 2015 - Otroci in mladi gledalci so izbrali najboljše predstave

Po izboru otroške oziroma mladinske žirije so najboljše predstave festivala Zlata paličica Turlututu, Emil in detektivi ter Račka, Smrt in tulipan, vse tri iz Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Žirijo sestavljali otroci in mladi
S podelitvijo nagrad za najboljše predstave se je končal 16. festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica. Na šestdnevnem festivalu Zlata paličica so jih ocenjevali gledalci, ki so jim te namenjene. Med 20 predstavami iz desetih slovenskih gledališč ali gledaliških skupin je sedemčlanska otroška oziroma mladinska žirija izbrala najboljše predstave za tri starostne skupine. Nagrade je v Cankarjevem domu v Ljubljani podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Emil in detektivi je najboljša predstava za šolarje
Najboljša predstava, namenjena šolskim otrokom, je Emil in detektivi. Predstavo, uprizorjeno po knjižni uspešnici nemškega pisatelja in pesnika Ericha Kästnerja, je režirala Ajda Valcl. Žirija jo je odlično ocenila, najbolj pa so jo navdušili igralci s čudovito pozitivno energijo. Izvirna scenografija in koreografija naredita zgodbo, ki je že sama po sebi zelo zanimiva, še bolj duhovito.

PV
Foto: Gregor Gobec/LGL