Avstralija tudi na otroško Evrovizijo

9. 10. 2015

Avstralija bo s svojim predstavnikom sodelovala tudi na letošnjem izboru pesmi Evrovizije za otroke, ki bo novembra v Sofiji.

Kot smo poročali, bo na 13. izboru pesmi Evrovizije za otroke Slovenijo zastopala Lina Kuduzović s pesmijo Prva ljubezen. Na tekmovanju bo sodelovalo 17 držav, poleg Slovenije in Avstralije še Albanija, Armenija, Belorusija, Bolgarija, Gruzija, Irska, Italija, Makedonija, Malta, Črna gora, Nizozemska, Rusija, San Marino, Srbija in Ukrajina.

Čeprav je šla lani zmaga v Italijo − gledalce in strokovno žirijo je najbolj prepričal 14-letni Vincenzo Cantiello s pesmijo Tu primo grande amore, ki je bil edini fant na tekmovanju −, ta ne bo priredila letošnjega izbora. Ta bo namesto tega v Bolgariji, iz katere prihaja drugouvrščena na lanski otroški Evroviziji Krisia Todorova, ki se je s pesmijo Planet of the Children − to je izvedla skupaj z mladima klavirskima virtuozoma Hasanom in Ibrahimom − uvrstila tik za Vincenzom. Tekmovanje bo 21. novembra.

Ker gre pri tem tekmovanju pravzaprav za mlajšo sestro bolj znane Pesmi Evrovizije, so tudi pravila podobna, nastopajo pa lahko otroci, stari od 10 do 15 let. Lani nas je zastopala takrat 12-letna Ula Ložar, ki je s pesmijo Nisi sam/Your Light zasedla 12. mesto.

PV


V zaodrju smo spremljali, kako sta se Lina in Leni, zmagovalki obeh predizborov, pripravljali na Mini Emo.

Infodrom je lansko predstavnico Ulo obiskal že pred odhodom na Malto. Predstavila nam je svoj vsakdan, svoje konjičke in povedala, kako se počuti pred tako pomembnim tekmovanjem.

Na evrovizijski poti so Ulo spremljali mnogi, med številnimi oboževalci pa so tudi njeni prijatelji in sošolci. Mi smo jih obiskali na osnovni šoli Nove Jarše.