Športne plezalke spet odlično!

7. 9. 2015

Janja Garnbret je naslovu svetovne mladinske prvakinje v balvanskem plezanju pet dni pozneje v italijanskem Arcu dodala še najžlahtnejšo lovoriko v težavnostnem plezanju v kadetski konkurenci in tako okronala svojo najuspešnejšo sezono do zdaj. Navdušila je tudi Mia Krampl, ki je v konkurenci starejših deklic 5. septembra postala svetovna mladinska podprvakinja v težavnostnem plezanju. Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju se domov vrača s sedmimi medaljami.

Mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki je v Arcu potekalo od 28. avgusta do 5. septembra 2015, se je v soboto s finalnimi preizkušnjami v težavnostnem plezanju znova končalo navdušujoče za slovensko mladinsko reprezentanco. Šestnajstletna Janja Garnbret je bila po ponedeljkovem balvanskem zmagoslavju nepremagljiva tudi v svoji paradni disciplini. Edini ji je uspelo osvojiti vrhove vseh štirih smeri - dveh kvalifikacijskih, polfinalne in finalne - in tako osvojiti tudi naslov svetovne mladinske prvakinje v težavnostnem plezanju v kadetski konkurenci do 18 let. V letošnji sezoni je Janja prinesla medaljo s prav vsake tekme, na kateri je nastopila. Aktualna svetovna in evropska mladinska prvakinja v balvanskem in težavnostnem plezanju je letos postala tudi evropska podprvakinja v težavnosti v članski konkurenci, kjer je dosegla še eno drugo mesto; obakrat je bila od nje boljša le njena vzornica Mina Markovič.

Izjemni uspeh Garnbretove je z odličnim drugim mestom v konkurenci starejših deklic dopolnila 15-letna Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je letos v starostni skupini do 16 let že osvojila naslov evropske mladinske prvakinje v težavnostnem plezanju.

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja je na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu tako osvojila kar sedem medalj, poleg Janjine in Mijine v težavnostnem plezanju še tri v balvanskem plezanju in dve v kombinaciji.

PV
Foto: PZS


Spoznaj Infodromovo otroško poročevalko Tinkaro, ki v prostem času rada poprime za oprimke in pleza. Srečala se je z uspešno slovensko plezalko Mino Markovič.