Uspešni na mladinskem SP v športnem plezanju

2. 9. 2015 - Garnbretova svetovna mladinska prvakinja, Lukanova in Peharc bronasta

16-letna Janja Garnbret, aktualna evropska mladinska prvakinja v balvanskem in težavnostnem plezanju, je nepremagljiva tudi v svetovni konkurenci. Na svetovnem mladinskem prvenstvu v športnem plezanju v italijanskem Arcu si je priplezala naslov svetovne mladinske prvakinje v balvanskem plezanju. Slovenski uspeh sta z bronastima medaljama dopolnila Vita Lukan med starejšimi deklicami in mladinec Anže Peharc.

V italijanskem Arcu se je v petek, 28. avgusta 2015, začelo svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju, na katerem se vse do 5. septembra v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju meri več kot tisoč mladih plezalcev iz 51 držav, tudi 24 članov slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju pod vodstvomselektorja Anžeta Štremflja.

Kadetinja Janja Garnbret je bila znova nepremagljiva in je letošnjim naslovom evropske mladinske prvakinje v balvanskem in težavnostnem plezanju ter evropske podprvakinje v težavnostnem plezanju dodala še balvansko zmago na svetovnem mladinskem prvenstvu.

14-letna Vita Lukan se je kljub malce smole, ki ji je odnesla srebro, veselila bronaste medalje v kategoriji starejših deklic, svoje prve z največjih tekmovanj, s katero je za mesto izboljšala uvrstitev na evropskem mladinskem prvenstvu v balvanskem plezanju. Svoj najboljši rezultat do zdaj je s šestim mestom v isti kategoriji dosegla Urška Repušič.

18-letni Anže Peharc, aktualni evropski mladinski prvak v balvanskem plezanju, je na svetovnem mladinskem prvenstvu osvojil bronasto medaljo v med mladinci. V finalu je nastopila tudi Julija Kruder, ki je osvojila šesto mesto med mladinkami.

PV
Foto: Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju


Spoznaj Infodromovo otroško poročevalko Tinkaro, ki v prostem času rada poprime za oprimke in pleza. Srečala se je z uspešno slovensko plezalko Mino Markovič.