Evrovizijska kraljica postala Conchita Wurst!

11. 5. 2014

V soboto, 10. maja 2014 smo dobili novo zmagovalko na 59. izboru za Pesem Evrovizije. To je postala Conchita Wurst s pesmijo Rise like a Phoenix.

Slovenija je z 9 točkami končala na predzadnjem mestu, a moramo priznati, da so naši predstavniki odlično opravili svojo nalogo, saj so Slovenijo pripeljali do finala!

Še preden so vse države sporočile svoje glasove pa je bilo jasno, da bo Pesem Evrovizije naslednje leto gostila Avstrija. Bradata pevka Conchita Wurst je osvojila Evropo in slavila pred Nizozemsko in Švedsko.

Slovenci smo prav tako največ, 12 točk, namenili prav avstrijski predstavnici, 10 smo jih podelili predstavnikoma Nizozemske ter 8 Švedski.

Kdo je Conchita?

Gre za umetniško ime 26-letnega Avstrijca Toma Neuwirtha, ki že od malih let sanja o pevski slavi. Bil je član fantovske skupine »jetzt anders«,  a le-ta je po enem letu razpadla. Leta 2011 se je na odru prvič predstavil kot Conchita Wurst, dolgolasa pevka, ki vzbuja pozornost z močno brado.

V Avstriji je Conchita postala pravi simbol strpnosti, njen moto pa se glasi: »Bodi raje najboljša različica sebe kot slaba kopija koga drugega!«

Čestitamo, Conchiti za zmago, prav tako pa naši evrovizijski ekipi, ki je odlično opravila svojo nalogo! Vse o letošnjem izboru za Pesem Evrovizije pa lahko prebereš tukaj.

Prisluhni zmagovalni pesmi: