Afriški pingvini

24. 4. 2015

Navadno srečamo pingvine na snegu in mrazu, a živijo tudi v Afriki. Afriški pingvin je doma na obalah in v morjih Južne Afrike.

Čeprav spada med ptice, tako kot ostale vrste pingvinov tudi Afriški pingvini ne letijo. So pa zelo dobri plavalci in potapljači, hranijo se z ribami in mehkužci. Povprečno živijo med 10 in 25 let.

So ogrožena živalska vrsta, predvsem zaradi krčenja življenjskega prostora, ki se dogaja zaradi gradnje novih ribogojnic in naselji ob morju, ki izpodrivajo življenjski prostor Afriških pingvinov.