Jan Oblak

16. 4. 2015

Največkrat slišani imeni nogometne Lige prvakov sta gotovo Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, a ta teden je Evropa dobro spoznala tudi 22-letnega Škofjeločana.  

Jan Oblak je slovenski nogometni vratar, ki svoj kruh služi v nogometnem klubu Atletico iz Madrida. Prav v tem tednu je Oblak poskrbel za neodločen izid svoje kluba proti velikanu Real Madridu. S svojimi sijajnimi obrambami je namreč ubranil prav vsak strel, ki so ga sprožili nasprotniki. Končno je prišel njegov čas in pokazal je, da je odličen vratar.  

Svojo kariero je začel v lokalnem nogometnem klubu NK Ločan v Škofje Loki, pozneje pa ga je opazila Ljubljanska Olimpija. Tja je prestopil že pri desetih letih. Junija 2010 je zaigral v tujini za portugalski klub Benfika in s svojimi obrambami je pripomogel, da je Benfica štiri leta kasneje osvojila tudi naslov državnega prvaka. Nato pa je Jan Oblak prestopil v Atletico Madrid, ki je moral za mladeniča odšteti kar 16 milijonov evrov. Tako je postal peti najdražji vratar v zgodovini nogometa, najdražji Slovenec vseh časov ter najdražji vratar v zgodovini španske lige.  

No, a pri Atleticu najprej ni imel sreče, saj se je najprej poškodoval, nato pa na prvem nastopu v Ligi prvakov dosegel kar 3 gole. Ljudje so se začeli spraševati ali je bil vreden vsega denarja. A ni se vdal in pridno treniral ter čakal na svoj trenutek.

Kaže, da je zdaj prišel njegov čas in upamo, da bomo lahko spremljali še veliko dobrih obramb tega mladega slovenskega vratarja. 

PP