Podmornica – Otok za mularijo

17. 5. 2014

Podmornica – Otrok za mularijo je program za otroke, mlade in družine deluje že vse od lanskega leta in temelji na kakovostnem filmu in raznolikih spremljevalnih vsebinah.

Letos je to postal pravi festival, ki se bo začel 20. maja in trajal vse do 9. junija.  Filmsko program Podmornica nudi tudi projekcije filmov, ki so jih otroci in mladi ustvarili sami v okviru krožkov, delavnic in filmskih pobud v Sloveniji.

Program Podmornica je bil zasnovan v obalno-kraški regiji Slovenije, saj je tam zanimanje otrok in mladih, ki imajo film in si želijo spoznati ta svet od blizu, izjemno velik. Prav tako želi festival spodbuditi in opozoriti na pomen filmsko-vzgojnih vsebin za mlado občinstvo. Želijo si, da otroci niso zgolj pasivno občinstvo, temveč aktivni udeleženci, ki sodelujejo v tematskih delavnicah, kjer se otroci na ustvarjalni način srečujejo z videnimi vsebinami.

V okviru programa Podmornica so letos izvedli tudi Evropski dan mladega filmskega občinstva, katerega smo obiskali tudi mi.

Vrhunec letošnjega festivala pa bo v času 10. Mednarodnega filmskega festivala Kino Otrok – Isola Cinema, kjer bodo organizatorji ponudili s filmskimi projekcijami, strokovno vodenimi pogovori, kreativnim varstvom, tematskim delavnicam ter drugim spremljevalnim dogajanjem.