Ula na EMI

27. 2. 2015 - Otroški poročevalec

Jutri bo znan zmagovalec EME 2015. Glasbeniki se v studiu pripravljajo že nekaj dni, prav tako vsa televizijska ekipa, zato je naša otroška poročevalka Ula, ki nas je zastopala na otroški Evroviziji, pokukala v zakulisje tega glasbenega spektakla.


EMA
EMA (Evrovizijska MelodijA) je prireditev RTV Slovenije, na kateri poteka nacionalni izbor za pesem Evrovizije. Slovenija pošilja na Evrovizijo svojega predstavnika od leta 1993. Prva EMA pa je potekala leta 1997. Prej se je imenovala Slovenski izbor za Pesem Evrovizije.

Lanska zmagovalka EME je bila Tinkara Kovač s pesmijo Spet/Round and round. 

Jutri pa se bodo na EMI predstavili Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores – Kori. Dva finalista bo izbrala žirija, nato bodo med njima gledalci izbrali tistega, ki nas bo zastopal na letošnjem izboru za pesem Evrovizije, ki bo potekal v Avstriji, saj je na lanskem izboru zmagala avstrijska bradata pevka Conchita Wurst.

SK

Si želiš postati otroški poročevalec oddaje Infodrom?
Če si star med 10 in 14 let, si radoveden in te zanima veliko stvari, če rad nastopaš in raziskuješ, nam pošlji pismo in opiši, s kom in o čem bi se želel pogovarjati, kaj bi želel raziskovati in o čem bi želel poročati. Opiši, kaj počneš v prostem času in katero šolo obiskuješ. Pripiši še datum rojstva in naslov.  
Pismo nam lahko pošlješ po elektronski pošti na naslov infodrom@rtvslo.si ali pa na naslov Uredništvo oddaje Infodrom, Kolodvorska 2, 1000 Ljubljana. Infodromovci bomo vsako pismo skrbno prebrali, preučili in odgovorili nanj.   Sedaj pa le hitro, pošlji nam pismo!