Pust na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

19. 2. 2015 - Šeme, pesmi in ples v trboveljskih dolini.

Pustovanje na Osnovni šoli Ivana Cankarja v Trbovljah se je začelo s sprevodom po trboveljski dolini, kjer so učenci s šemami, pesmimi, plesom in smehom odganjali zimo.

 

Maske in kostumi so letos nastajali v šoli. Učenci so izdelali in predstavljali skupinsko masko, ki je simbolizirala Primorsko. Ideje so učenci poiskali sami, učitelji in drugi odrasli pa so bili le usmerjevalci, spodbujevalci in pomočniki. 

Učenci so bili razdeljeni v skupine. Tako so se najmlajši spremenili v mornarčke, najstarejši pa so naredili dve pravi gusarski barki, ki sta pluli po trboveljski dolini. Nekateri petošolci so se našemili v čivkajoče in frfotajoče galebe, drugi pa v statične svetilnike. Najstniški sedmošolci so se izkazali za prave organizatorje dela in delovne zagreteže. Kot solinarji so bili zelo prepričljivi. 

Učenci so tako poleg zabave razvijali tudi sposobnost samostojnega in kritičnega razmišljanja o simbolih Primorske. Učili so se organizirati delo in tega, kako se naloge lotiti. Morali so sodelovati v skupini ter poglabljati znanje na različnih področjih. Spoznavali so delitev dela kot pogoj za uspešno opravljanje sestavljenih nalog. Med sprevodom po mestu pa so znova dokazali, da jim je mar za varnost, za čisto okolje in kulturno obnašanje. 

PP           

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.