40. Pokal Loka

15. 2. 2015 - Največje mednarodno tekmovanje za mlade v alpskem smučanju

Smučarski klub Alpetour in Občina Škofja Loka sta letos organizirala že 40. Pokal Loka - eno največjih mednarodnih tekmovanj za mlade v alpskem smučanju na svetu.


Častno pokroviteljstvo nad letošnjim jubilejnim tekmovanjem je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Tekmovanje 40. Pokal Loka je potekalo od petka v Škofji Loki in na smučišču Stari vrh nad Škofjo Loko, zaključilo pa se je v nedeljo.

Na tekmovanju Pokal Loka so tekmovali mladi smučarji od 12. do 16. leta starosti. Vsako leto tekmuje preko 250 mladih iz več kot 30 držav s celega sveta.

Najuspešnejša reprezentanca na letošnjem tekmovanju je bila reprezentanca Norveške, pred nemško in hrvaško. Izkazali so se tudi mladi slovenski smučarji. Neja Dvornik je bila v kategoriji mlajših deklic U-14 zmagovalka tako veleslaloma, kot tudi slaloma.

Svoje znanje je na progah Starega vrha v preteklosti dokazovalo veliko najboljših smučarjev, ki so, ali dosegajo vrhunske rezultate: Tina Maze, Felix Neureuther, Ivica in Janica Kostelić, Petra Kronberger, Ulli Maier, Nina Loeseth.

SK