Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju

8. 2. 2015 - Ta vikend so bile na sporedu moške preizkušnje

Ta vikend so svetovno prvenstvo v alpskem smučanju zaznamovale moške tekme.

Včeraj smo lahko spremljali smukaško tekmo, kjer so slavili Švicarji. Moški smuk velja za vrhunec v ameriškem Beaver Creeku in zmagovalec je presenetljivo postal Švicar Patrick Küng. Do zdaj je ta 31-letni smučar zmagal le dvakrat, odločilno prednost pa si je prismučal v spodnjem delu proge. Srebro si je priboril Američan Travis Ganong, ki je razveselil predvsem domače navijače. Bron pa je dobil še en Švicar Beat Feuz, mladinski svetovni prvak iz leta 2007.

Največji favoriti so ostali brez odličji. Klemen Kosi pa je žal že v zgodnjem delu naredil napako in zdrsnil, tako da je ostal brez uvrstitve. A nič zato, danes ima naš smučar novo priložnost! Na sporedu je namreč superkombinacija, kjer se smučarji že borijo v smuku, nato še v slalomu.

Na temi poleg Kosija tekmujeta še dva naša fanta Boštjan Kline in Martin Čater. Klemen Kosi in Martin Čater sta smuk že dobro odpeljala. Ob 22.15 po našem času bo na sporedu še slalomska preizkušnja. Prenos lahko gledate na TVS2.

Superkombinacijska preizkušnja ponuja pester izbor kandidatov za odličja. Največji favoriti naj bi bili Francoz Alexis Pinturault, Američan Ted Ligety in Čeh Ondrej Bank. Zlato svetovnega prvaka iz Schladminga brani Ligety, srebro bo branil Ivica Kostelić, bron pa Avstrijec Romed Baumann.

PP