Literarni natečaji

11. 1. 2015 - Natečaji za mlade

Rad pišeš in bi svoje izdelke rad pokazal tudi drugim? Revija Mentor in Javni sklad za kulturne dejavnosti pripravljata nekaj literarnih natečajev za otroke in mladino.

  
Roševi dnevi
Roševi dnevi so srečanje mladih literarnih ustvarjalcev, kjer mladi izmenjajo izkušnje, spoznajo moč slovenske besede, prebirajo svoja dela, se seznanijo z literarnimi dosežki svojih vrstnikov in odraslega avtorja, ki je vsako let gost na srečanju. Komisija vsako ogranizira natečaj za literarna dela učencev 8. in 9. razredov, nato pa vsa prispela besedila prebere in izbere nagrajena besedila. Nagrade so vedno enakovredne. Vsako leto izidejo tudi izbrani literarni prispevki v knjižni obliki. Zadnji rok za prijavo na ta natečaj je 12. januar.

Natečaj za najboljša glasila, zbornike in knjige 
Revija Mentor vabi uredniške odbore šolskih literarnih glasil in njihove mentorje, da sodelujejo na natečaju za najboljša literarna glasila s prispevki osnovnošolcev. Gre za glasila, zbornike in knjige, ki so izšle v letu 2014. Med vsemi poslanimi glasili bo žirija izbrala najboljše, vse publikacije pa bodo od 18. marca do 3. aprila razstavljene v Osrednji knjižnici Celje. Rok za prijavo na ta natečaj je 30. januar. 

SK