Lionel Messi novi strelski rekorder

26. 11. 2014 - Messi s hat-trickom do rekorda Lige prvakov

Na nogometni tekmi v skupini F Lige prvakov je Lionel Messi za zmago Barcelone nad Apoelom v gosteh (0:4) dosegel tri gole. Messi je s tem postal najboljši strelec v zgodovini Lige prvakov. Nova najboljša znamka je 74 zadetkov. Pred tem je bil rekorder Raul (71). 

Podrl ne enega, ampak dva rekorda
Zvezdnik katalonskega velikana Barcelone in argentinske nogometne reprezentance Lionel Messi ni le najboljši strelec španske lige primera division vseh časov, temveč tudi evropske lige prvakov. V le štirih dneh je mali Argentinec podrl oba rekorda; najprej skoraj 60 let starega v španskem prvenstvu, sinoči pa še v ligi prvakov - oba s hat-trickom, to je tremi goli na eni tekmi.

Najprej podrl rekord španskega prvenstva
Messi je minulo soboto na tekmi španskega prvenstva primera division proti Sevilli (5:1) dosegel hat-trick in postal novi rekorder po številu zadetkov v španski ligi vseh časov. Najprej je izenačil strelski rekord Zarre (251), nato pa temu dosežku dodal še dva gola. Baskovski nogometaš z vzdevkom Zarra je blestel v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je med letoma 1940 in 1955 v dresu Athletica Bilbaa zbral 251 zadetkov. Messi je pri komaj 27. letih po 59 letih dosegel nov strelski rekord v Španiji, ki ga bo nedvomno še izboljšal.

Nov rekod LP: 74 strelov
Sinoči pa je prestopil še en mejnik, saj je štirikratni dobitnik zlate žoge (2009 - 2012) za najboljšega nogometaša na svetu postal novi rekorder Lige prvakov. Pred tem je bil med strelskimi legendami z 71 zadetki izenačen s Špancem Raulom; slednji je sicer za 71 golov potreboval 144 tekem, Messi pa več kot 50 manj (90), zdaj pa jih ima la pulga, kot kličejo malega Argentinca, na svojem računu že 74. Raul je že končal kariero, na tretjem mestu pa je trenutno Cristiano Ronaldo, ki igra za  Real Madrid, v Ligi prvakov pa je zabil 70 golov in je aktualni dobitnik zlate žoge in zlatega čevlja.

PV
Foto: Reuters