Tekmovanje v kemijskih poskusih

12. 11. 2014 - Mehurčki 2014

Na Gimnaziji Moste so že tretjič organizirali tekmovanje iz kemijskih poskusov za učence 8. in 9. razredov osnovnih šol, ki so ga poimenovali Mehurčki.

Glavni namen tekmovanja iz kemijskih poskusov je spodbujanje kakovosti, ki je v učencih samih, poleg tega pa razvijanje in širjenje novih idej med učenci in mentorji. Bistveno je, da v mladih prebudimo veselje do ustvarjanja in prižgemo iskro vedoželjnega duha, ki jih bo v življenju vodila skozi izzive. Prav tekmovanje iz kemijskih poskusov je prava priložnost za to, da mladi predstavijo svoje ideje in izmenjajo izkušnje z drugimi.

Posamezna osnovna šola je lahko na tekmovanje prijavila več poskusov, ki jih je lahko izvedel en učenec ali največ trije učenci. Na tekmovanje se je prijavilo več kot 100 učencev. Med vsemi oddanimi posnetki poskusov in navodil za izvedbo poskusa je strokovna komisija, ki jo sestavljajo višji svetovalki iz Zavoda RS za šolstvo, profesorji iz Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo in Pedagoške fakultete, osnovnošolska učiteljica in sodelavec Inštituta Jožefa Stefana izbrala 26 poskusov iz 21 osnovnih šol, ki so jih učenci izvedli v živo na prireditvi.

Med njimi so izbrali tri najboljše. Podelili so tudi pohvale za najbolj zabaven poskus, najbolj spretno izveden poskus in najboljšo strokovno razlago poskusa. Učenci in njihovi mentorji, ki so osvojili prva tri mesta, bodo lahko predstavili svoje delo na mednarodni konferenci EDUvision, Izzivi in vizija poučevanja prihodnjih generacij, ki bo 27. in 28. novembra 2014 v M hotelu.

Foto: organizatorji

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.