Hello Kitty praznuje 40. rojstni dan

1. 11. 2014 - Priljubljeni japonski lik obnorel svet

Hello Kitty, priljubljena risana junakinja iz Japonske, danes praznuje svoj rojstni dan. Čeprav se nikoli ne stara, danes mineva 40 let, odkar je zaživela na denarnici za kovance. V podjetju Sanrio, kjer so naredili prvo Kitty, so za njen rojstni dan izbrali 1. november, saj je bil to dejanski rojstni datum njene stvariteljice, ilustratorke Juko Šimizu.

Za rojstni dan zaposlena
Danes je Hello Kitty kot maskota v velikosti človeka za en dan prevzela vodenje veleblagovnice Micukoši, obiskala zaposlene na jutranjem sestanku in se kasneje fotografirala z navdušenimi kupci. Veselo je bilo tudi v Sanrievem tematskem parku Puroland.

Slovesno tudi drugje
Kot smo poročali, se praznovanju rojstnega dneva ne posvečajo samo v deželi vzhajajočega sonca, ampak so ji posvetili tudi razstavo v Združenih državah Amerike. V losangeleški četrti Little Tokio so ji pripravili kar štiridnevno slavje, katerega naj bi se udeležilo 25 000 ljudi.

Kitty ni mačka, ampak deklica
Številni oboževalci so dolga leta živeli v zmoti – Hello Kitty namreč ni mačka, ampak britanska deklica. Njena starša sta George in Mary White, ima pa tudi sestro dvojčico. Skupaj živijo v londonskem predmestju. Že ves čas obstoja obiskuje tretji razred osnovne šole in rada je jabolčno pito. Podoba risane junakinje z ušesi in brčicami se danes pojavlja na več kot 50 000 izdelkih, ki so na prodaj v približno 130 državah sveta.

PV
Foto: Reuters