Rekordnih 86 golov Lionela Messija

10. 12. 2012

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi se je zapisal v zgodovino, potem ko je z goloma proti Betisu postavil nov rekord po številu zadetkov v enem letu - magična številka je 86.

Messi je v derbiju 15. kroga "La Lige" prvič udaril v 16. minuti, ko je okoli 30 metrov stran od domačih vrat prejel žogo, nato pa prodrl na levo stran kazenskega prostora, od koder je neubranljivo sprožil v "malo" mrežico.

Popravil štirideset let star rekord

25-letni Messi je na ta način popravil prejšnjo najboljšo znamko Nemca Gerda Müllerja, ki je pred štiridesetimi leti, leta 1972 dosegel 85 golov, od tega 72 za Bayern in 13 za reprezentanco.

Messiju se nasmihajo nove nagrade

Petindvajsetletnik iz argentinskega Rosaria pa je na poti še k enemu izjemnemu dosežku – postane lahko prvi nogometaš v zgodovini, ki bi mu uspelo še četrtič zapored osvojiti nagrado zlata žoga za najboljšega nogometaša na svetu. Januarja ko bosta Fifa in magazin France Football podeljevala nagrado, se lahko zgodi, da bo Messi prehitel Francoza Michela Platinija, ki je do zdaj ob njem edini, ki je trikrat zapored osvojil zlato žogo. Prav tako bo bržkone prehitel nizozemski legendi nekoč v vrstah Barce Johana Cruyffa in Marca van Bastna, ki imata oba po tri omenjene nagrade.