Tekmovanje raketnih modelarjev

14. 10. 2014 - 36. Pokal Ljubljane

Od petka do nedelje so člani Astronavtsko raketarskega kluba V. M. Komarov iz Ljubljane na Kamniško-mengeškem polju organizirali mednarodno tekmovanje raketnih modelarjev 36. Pokal Ljubljane, finalno tekmovanje svetovnega pokala, na katerem je sodelovalo 70 tekmovalcev in funkcionarjev FAI iz 13 držav.

Astronavtsko raketarskega kluba V. M. Komarov iz Ljubljane letos praznuje 45-letnico delovanja. Tekmovanja, ki je potekalo od petka do nedelje, so se udeležili tekmovalci iz Belorusije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Italije, Nemčije, Poljske, Rusije, Slovaške, Srbije, Švice, Velike Britanije in Slovenije. Tekmovanje je potekalo v sedmih kategorijah, in sicer S3A – rakete v trajanju leta s padalom, S4A – prosto leteči raketoplani, S6A – rakete s trakom, S7 – leteče makete raket, S8E/P – radijsko vodeni raketoplani v trajanju leta in natančnosti pristajanja, S9A – rakete z žirokopterjem in t.i. šov programu.

Več o tekmovanju najdete tukaj, kjer najdete tudi razpis in podrobnejši urnik. Več o dejavnostih kluba in dosežkih članov v preteklosti pa najdete tukaj.

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.