Zaključek akcije Očistimo gore in planine

12. 10. 2014 - V petih letih razdelili 125 000 vrečk za smeti

Včeraj se je na Pokljuki končala peta sezona vseslovenske akcije Očistimo gore in planine. V čudoviti jesenski kulisi se je na zaključnem dejanju zbralo okoli 500 pohodnikov in ljubiteljev narave, ki so poskrbeli, da bo pokljuška planota očiščena vstopila v zimski spanec. Pridružili so se jim tudi slovenska biatlonska reprezentanca z Jakovom Fakom in Tejo Gregorin na čelu, odbojkarji ACH Volley in prostovoljci Planinske zveze Slovenije.

Na finalu pete sezone akcije Očistimo gore in planine, v kateri delijo ljubezen in spoštovanje do narave, spodbujajo odgovorno gibanje do okolja, planinarjenje in odkrivanje lepot gora, so se planinci podali na še zadnje letošnje skupno čiščenje. Na prostranstvih pokljuške planote in okoliških planin (Ogoreljek, Konjščica in Uskovnica) se je nabralo še dodatnih 200 kilogramov smeti, ki so jih, kot se spodobi, odnesli v dolino in odložili v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.

Otroška razposajenost
V letošnji sezoni so bili pomemben del akcije tudi najmlajši, ki so z gorskimi vodniki spoznavali zakone narave, odgovorno hojo v hribe in osnove prve pomoči. Na zaključni prireditvi pa so mladi planinci iskali skriti zaklad in se zabavali v igri Gregorjev geolov.

PV
Foto: Zavarovalnica Triglav