Na obisku akrobati iz Tanzanije

7. 10. 2014

V okviru tedna otroka, je v ponedeljek Osnovno šolo Rodica na svoji evropski turneji obiskala skupina osmih mladih nadarjenih akrobatov iz družbeno in ekonomsko ogroženih območij mesta Dar es Salaam v Tanzaniji, ki deluje v sklopu Kigamboni Community Centra.

Kreativna karavana je program medkulturnega povezovanja mladih umetnikov iz Afrike, Azije, Latinske Amerike in Evrope za družbene spremembe, ki ga v Sloveniji od leta 2012 koordinira Ekvilib Inštitut. V teh letih so se slovenski mladini predstavili mladi gledališčniki, plesalci, pevci in akrobati iz Kenije, Gvatemale, Ugande, Indije in Argentine.

Skupina iz Tanzanije bo v Sloveniji še do 13. oktobra, ko se bodo predstavili mladim v okolici Ljubljane in v Obalno-kraški regiji. Njihove predstave in delavnice so začinjene z drzno akrobatiko, s poskočnim hip-hopom, plesi v tradicionalnih oblačilih in z vedno zabavnimi gledališčnimi vložki, s katerimi opozarjajo vrstnike in starše na raznolikost talentov in na njihov pomen za prihodnost mladih. Med njihovim gostovanjem bo poskrbljeno tudi za njihovo spoznavanje Slovenije in slovenske mladine, saj bodo skupino gostile tako šole in mladinski centri kot tudi družine, ki bodo gostom iz Tanzanije odprle svoje domove.

Kako je bilo v ponedeljek, preveri v galeriji fotografij, ki so nam jih poslali z Osnovne šole Rodica.
 

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.