Huda nesreča na VN Japonske

6. 10. 2014 - Dirkač Bianchi še vedno v kritičnem stanju

Na včerajšnji dirki formile 1 za veliko nagrado Japonske se je hudo ponesrečil dirkač Jules Bianchi. Devet krogov pred koncem treščil v avtodvigalo, ki je odstranjevalo dirkalnik Adriana Sutila, ki je pred njim zdrsnil s proge. Nezavestnega so ga prepeljali v bolnišnico, utrpel je hude poškodbe glave in že bil operiran.

Takoj po dirki sta se v bolnišnico napotila Felipe Massa in Fernando Alonso. Zmagovalec je postal Lewis Hamilton pred Nicom Rosbergom in Sebastianom Vettlom, a pretiranega slavja na odru za zmagovalce ni bilo.

Vzrok za nesrečo je bila velika količina vode v zavoju Dunlop, ki je s steze odnesla tudi Sutila. Tajfun Phanfon je težave povzročal že na startu, zaradi močnega deževja in poplavljenjega dirkališča so dirko večkrat tudi prekinili.

Svet formule pa je danes ena pretresla še ena tragična novica. V prometni nesreči je umrl nekdanji voznik Andrea de Cesaris. V dolgi karieri vozil je kar za deset ekip. Skupno je zbral kar 208 nastopov na dirkah za veliko nagrado med letoma 1980 in 1994, a ker nikoli ni zmagal, je znan kot rekorder z največ nastopi v formuli 1 brez zmage.

PV
Foto: Reuters