Barvne zapestnice iz gumic

29. 9. 2014 - Izdelovanje zapestnic obnorelo mlade

Barvne zapestnice iz majhnih gumijastih obročkov so med mladimi postale pravi hit. Tudi mladi na Osnovni šoli Ledina Ljubljana so navdušeni nad njimi, obiskali smo jih med izdelovanjem pravih umetnin. 


Izdelovanje teh zapestnice je pravi svetovni hit
Po vsem svetu so prodali so že več kot 4 milijone statev, s katerimi si lahko pomagaš pri izdelavi barvnih zapestnic iz gumic. Igračo je izumil in patentiral malezijski emigrant v ZDA Cheong Choon. Igrati se je hotel s hčerkama, ki sta zelo radi pletli zapestnice. Ker pa ni imel tako spretnih prstov kot onidve, je pred štirimi leti izumil statve za to. Rainbow Loom izdelki so prejeli veliko nagrad v ZDA in po svetu, vključno z nagrado za najboljšo igračo leta 2014, najvišje priznanje za inovacijo in didaktični igračo leta. Te danes prodajajo že v več kot 20-ih državah po svetu, pojavljajo se številne kopije izdelkov, pletenje pa je mlade dobesedno zasvojilo.

Po nasvet na internet
Na portalu Youtube lahko najdemo že več kot 100 000 filmčkov, v katerih ljudje z vsega sveta svetujejo, kako iz teh gumijastih obročkov ustvariti različne umetnine. Nekaj idej je zbranih tudi na spletni strani proizvajalca.

Naravovarstveniki opozarjajo
Nad najnovejšim hitom pa niso navdušeni naravovarstveniki, ki opozarjajo, da so plastične gumice veliko breme za okolje. Choon se je na kritike že odzval in išče načine, kako bi lahko zavržene gumice reciklirali in ponovno uporabili. Do takrat pa velja – odpadne gumice sodijo v koš za plastiko in ne v naravo!

PV

Infodrom ni odgovoren za vsebino zunanjih povezav.