Tretja sezona Infodroma je tu!

25. 9. 2014 - V voditeljski ekipi dva novinca

V ponedeljek, 29. septembra, bomo začeli že tretjo sezono predvajati edini dnevnik v Sloveniji, ki je namenjen otrokom, starim od 8 do 13 let – Infodrom. Na 1. programu TV Slovenija ga lahko spremljate vsak delovnik ob 18.30, ob sobotah dopoldne pa še tedenski izbor najboljših prispevkov. Neži Prah in Tini Antončič se letos pridružujeta nova voditelja – Ana Pirih in Matic Jerman. Vsi so odprtih oči.

Infodrom je informativna multimedijska oddaja, ki temelji na mednarodni izmenjavi prispevkov in reportaž prek mreže EBU ter na produkciji domačih prispevkov, poročil in reportaž. Resno in v jeziku mladih Infodrom poroča o vsem, kar zanima otroke: o dogajanju v šoli, po svetu, v Sloveniji, o glasbi, znanosti, družbi, kulturi, živalih, športu, o znanih in nenavadnih stvareh in ljudeh.

Neži in Tini se pridružujeta še Matic in Ana

Voditelji se že veselijo novih nalog. Infodromovci so namreč zahtevno občinstvo. »Znajo opazovati in poslušati, všeč mi je, da pri tem ne marajo blefa in hitro pokažejo, kaj si mislijo. Verjamem, da radi sodelujejo pri dobrih idejah, se povezujejo in raziskujejo vse, kar jim pride pod roke. Tako kot vsi, se tudi oni (na)učijo pobrati, ko kdaj padejo ali se opečejo – tudi v svetu odraslih, v katerega vstopajo. Ta čas otroštva, v katerega prihaja vse več najstniške energije, je res super! Da ne govorim, koliko se lahko odrasli naučimo o sebi, novih tehnologijah in še čem – če znamo poslušati mlade. Potem tudi oni poslušajo nas,« pravi novinec na Infodromovi sceni Matic Jerman. Poznamo ga kot voditelja, scenarista, novinarja in redaktorja oddaj za otroke na Radiu Slovenija in oddaje o znanosti na naši televiziji.

Ana Pirih je s 24 leti najmlajša voditeljica Infodroma, a ima za sabo že vrsto medijskih izkušenj, saj za radijsko postajo pripravlja oddaje za mlade, na TV Slovenija pa je pred leti vodila priljubljeno oddajo Videozid.

Tina Antončič, ki je na temo dnevniki za otroke in Infodrom tudi diplomirala, se veseli nove sezone in pravi, da bi tako oddajo seveda gledala, če bi obstajala takrat, ko je sama imela 10 let: »Gotovo bi bila najbolj zvesta gledalka informativne oddaje za otroke in mlade, saj me je že v osnovni šoli zanimala politika, kako različne stvari delujejo, kaj se dogaja po svetu in kaj počnejo moji vrstniki na drugem koncu Slovenije. Kot zelo radoveden otrok sem svoje starše kar naprej spravljala v zadrego z najbolj nemogočimi vprašanji; danes bi mi enostavno pokazali prispevke oddaje Infodrom.«

Neži Prah, ki je prav tako z Infodromom že od začetka, bila pa je tudi nominirana za viktorja za najbolj obetavno medijsko osebnost, so počitnice prehitro minile. »Sploh ne morem verjeti, da začenjamo že tretjo sezono. Ampak je fajn. Se veselim srečanja z nabritimi mulci in komaj čakam, da kakšno skupaj ušpičimo. Tudi 10-letna Neža bi gotovo gledala Infodrom in čakala na informacije, ki jih voditelji navadno napovedo z "zdaj pa na tuje". Pa tudi takšne vsakdanje iz šolskih klopi in z dvorišča bi ji bile zelo všeč. Sploh če bi se v njih pojavila tudi ona. :)«

Z vami tudi preko prenovljene spletne strani
Poleg dveh voditeljev je Infodromova novost tudi prenovljeni spletni portal www.infodrom.si, kamor lahko za spletno rubriko Infogrom pošiljate svoja mnenja v obliki video zapisa ali pa s klikom odgovorite na anketno vprašanje.
V Infomatu izveste veliko novih in zanimivih stvari. Infomat je enciklopedična zbirka abecednih gesel, obravnavanih v oddaji, ki vam je lahko v oporo pri raziskovanju različnih tem ali celo pri pisanju domačih nalog.
Če želite potovati okoli sveta kar iz domačega naslonjača, pa obiščite našo rubriko Infotrip. Ta omogoča geografsko spoznavanje sveta in značilnosti posameznih držav, in sicer z besedo in avdio-video vsebinami.
Infofon je rubrika, kjer objavljamo vaše prispevke, fotografije in videoposnetke. Priložnost, da sami postanete naš Infodromov dopisnik.
V spletni rubriki Infokviz, ki je sestavljena iz tedensko osveženih vprašanj s področja aktualnega dogajanja, pa lahko preizkusite svoje znanje.

Infodrom tako tudi v novi sezoni ostaja vedno odprtih oči.

Oddajo boste lahko spremljate tudi na prenovljenem spletnem portalu www.infodrom.si, na Facebooku, Twitterju in na spletni strani YouTube. Kako Infodrom nastaja, pa si lahko pogledate tukaj. Skupaj z mentorji nas lahko vsak mesec obiščete tudi na dnevu odprtih vrat.

PV
Foto: Infodrom