Otroci v Planici

22. 3. 2013

Današnji sončen dan nas kar vabi, da bi ga preživeli zunaj. Že res, da je večina od vas v šolah, a veliko ljudi se zbira tudi v dolini pod goro Ponce, kjer se je včeraj začel pravi planiški praznik. Veš zakaj gre? V dolini pod Poncami se poteka svetovni pokal v smučarskih poletih in včeraj se je tam zbralo več kot 4000 otrok.

Planiške skakalnice že dolgo časa veljajo za enega izmed slovenskih simbolov. O njej je napisana tudi pesem, ki jo izvaja ansambel bratov Avsenik. 

Vsako leto se ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih zberejo ljudje iz vsega sveta in navijajo za pogumne, neustrašne letalce, ki poletijo krepko čez 200 metrov. Včeraj so se skakalci iz vsega sveta prvič preizkusili na planiški velikanki in imeli prav posebno podporo in navijače pod skakalnico.

Otroški dan v Planici je postal pomemben del slovenskega športnega praznika v dolini pod Poncami. Velika in glasna množica otrok iz cele Slovenije je kraljevala pod skakalnicam ter spodbujalo naše skakalce.

Nekateri otroci so v Planico prišli preko sodelovanja na likovnih natečajih. Tokrat so bili natečaji nekoliko drugačni, saj so organizatorji želeli poleg zanimanja za smučarske skoke vzbuditi tudi zavedanje o okolju v katerem živimo. Tema natečaja je bila tako “Planica in varovanje narave”. Komaj čakamo, da vidimo, kaj ste poleg smučarskih skokov opazili v naravi, ki obdaja velike skakalnice! Našim letalcem pa želimo veliko dobrih poletov v naslednjih dneh. Držimo pesti :)

Oglejte si še ostale pogovore, ki jih je Neža opravila z mladimi obiskovalci planice: