Mladi umetniki v Moskvi

4. 12. 2013

Vsak, ki bi rad postal slaven umetnik, sanja o tem, da bi bila njegova dela razstavljena v znanih galerijah po svetu. Te želje so se izpolnile tudi mladim slovenskim umetnikom iz Art centra Pionirskega doma v Ljubljani. Njihove slike in risbe so na ogled v otroški galeriji v Moskvi.

Otroška umetnostna galerija Izopark v predmestju Moskve je edina tovrstna galerija v več kot 12- milijonski ruski prestolnici. V njej ustvarjajo otroci, stari od 4 do 16 let, ki jim pri njihovem ustvarjanju pomagajo izkušeni pedagogi in umetniki. Pri različnih delavnicah in krožkih sodeluje okoli 200 otrok.
V Izoparku organizirajo tudi razstave otroških umetnosti. Prav v teh dneh si lahko Moskovčani v njej ogledajo dela mladih slovenskih umetnikov, ki ustvarjajo v Art centru Pionirskega doma v Ljubljani. Na ogled je sto slikarskih in risarskih del, ki so nastala v zadnjih dveh letih.
Dela otrok iz Art centra so v Moskvo potovala z letalom, v naslednjih tednih naj bi si jih ogledalo okoli tisoč ljudi. V glavnem gre za dela iz akrila, tempere, oglja in risbe s svinčnikom.