Michael Schumacher

5. 1. 2014

Michael Schumacher velja za najboljšega dirkača Formule 1 vseh časov. S kar sedmimi naslovi prvaka je postal tudi najpopularnejši zvezdnik povsod po svetu.

Kdo je pravzaprav Michael Schumacher?

Schumi, kot ga kratko imenujejo vsi njegovi navijači in ljubitelji, se je rodil 3. januarja 1969 v Nemčiji. Že pri štirih letih so mu kupili prvi gokart in jasno je bilo, da bo mladi Schumi postal dirkač. Zelo dobro mu je šlo tudi v šoli, predvsem pri matematiki in angleščini, postal je tudi velik navdušenec nogometa in juda. Kot vajenec v mehanični delavnici, je spoznal vse podrobnosti o motorju in s tekmovanjem v gokardu osvojil več nemških in evropskih naslovov. Kasneje je presedel v Formulu 3 in leta 1990 postal prvak.

Uspehi v formuli 1

Michaela Schumacherja je uradna stran Formule 1 proglasila za najboljšega dirkača v zgodovini tega športa, je tudi prvi Nemec, ki je osvojil naslov prvaka v Formuli 1. Prav tako pa je bil leta 2006 izbran za najpopularnejšega dirkača v zgodovini.

Kako se je vse skupaj začelo?

Prvič je Schumacher v Formuli 1 nastopil leta 1991 in sicer se je pridružil ekipi Jordan. Kmalu je postal član ekipe Benneton (vse do leta 1993), a prava senzacija je postal v letih, ko je nosil rdeči dres ekipe Ferrarija. Prijel se ga je vzdevek »Rdeči baron«. Leta 2006 je prekinil dirkaško kariero ter se preizkusil v vlogi svetovalca. Do tega leta je bil Schumacher kar sedemkrat svetovni prvak, 5 naslovov je dosegel zaporedoma.

Schumi pa se je vrnil! Leta 2010 je postal dirkač Mercedesa. Čez dve leti je svojo kariero zaključil s sedmim mestom na Veliki nagradi Brazilije.

Kdo je Schumi v zasebnem življenju?

Vse od leta 1995 je poročen s Corrinno. Je tudi oče Gino-Marie in Micha in skupaj živijo v Švici. Nikoli ni maral zvezdništva in ima raje preprosto življenje. Zelo rad pomaga ljudem v stiski, tako je daroval veliko denarja žrtvam cunamija leta 2004, prav tako je postavil šole za revne otroke v Senegalu, podpira pa tudi bolnišnice v Sarajevu. Še in še bi lahko naštevali. Neguje tudi svojo ljubezen do nogometa in občasno igra na mnogih dobrodelnih tekmah.