Izkaznica

Oddaja Firbcologi
Ime in priimek
Oddaja Firbcologi
Dolžina oddaje
25 minut
Ciljna publika
9 do 12 let
Kdaj
Firbcologi so premierno na sporedu vsako soboto dopoldan od oktobra do februarja ob 8.50 na TV SLO 1. Gledaš nas lahko tudi ob ponedeljkih popoldan na TV SLO 1 ob 15.45 in ob sredah zvečer na TV SLO 2 ob 19.00, ko so na sporedu ponovitve.
Kaj boste izvedeli
Kaj delajo vlečni psi? Kako se naučimo čarati? Kako naredimo servis na avtomobilu? Kakšno je delo policista na konju? Kako živijo nune? Kako je igrati v metalskem bendu? Kako se je spustiti po planiški velikanki? Kako živijo delfini?
Kdo vam bo razlagal
Firbcologi so otroci, stari med 9 in 12 let, ki najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima. Oddaja odpira otrokom okno v svet in jim omogoča spoznavanje in čudenje, razvijanje raziskovalne žilice, širjenje pozitivnih vrednot in soočanje z medosebnimi odnosi. Dejavno vključuje otroke, tako nastopajoče v oddaji kot gledalce pred zasloni.
Kako je oddaja sestavljena
Oddaja je sestavljena iz studijskega in terenskega dela. Otroci se ob studijski voditeljici Pii Zemljič odpravljajo na terene; tam raziskujejo in iščejo odgovore na vprašanja, ki jih postavljajo vrstniki, mladi gledalci. V vsaki oddaji na terenu poiščejo odgovore na tri vprašanja, v studiu pa se medtem Pia in otroci srečujejo z zanimivimi izzivi kemijskih eksperimentov, medosebnih odnosov, tematskih zabav in podobno.
Avtorja formata
mag. Martina Peštaj in Marko Naberšnik

Ustvarjalci