Planet iger

0 - 6 let

7. 12. 2021

Imate radi družabne oziroma razvedrilne igre? In to takšne, ki so že malce pozabljene, kljub temu pa vedno aktualne. Kar je še pa posebej zanimivo je to, da za njihovo igro ne potrebujete skoraj nič rekvizitov. Če že, so ti rekviziti takšni, da jih zagotovo najdete doma v kakšnem predalu. Če ne pri vas, pa pri vaši babici ali malce starejši sosedi. 

Zraven Planeta iger si lahko ob nakupu privoščite še krede, ki so izvrsten risalni pripomoček pri nekaterih opisanih igrah. Zraven Planeta iger si lahko ob nakupu privoščite še krede, ki so izvrsten risalni pripomoček pri nekaterih opisanih igrah.

Igre so predstavljene skozi zgodbico, kjer mama iz podstrešja prinese škatlo rekvizitov, ki se uporabljajo pri igrah. Igre so predstavljene skozi zgodbico, kjer mama iz podstrešja prinese škatlo rekvizitov, ki se uporabljajo pri igrah.

Za nobeno od iger ne potrebujete interneta ali kakšnih posebnih rekvizitov moderne dobe. Za nobeno od iger ne potrebujete interneta ali kakšnih posebnih rekvizitov moderne dobe.

Vsaka igra ima seveda pravila, saj sicer ni smisla, da se jih igra. Napisane so za dva ali več igralcev. Prva, ki je predstavljena je igra frnikole. Vsaka igra ima seveda pravila, saj sicer ni smisla, da se jih igra. Napisane so za dva ali več igralcev. Prva, ki je predstavljena je igra frnikole.
Frnikole so majhne, originalno steklene kroglice, ki obetajo zanimive igre. Posebne so zato, ker imajo v notranjosti različne vzorce, ki izgledajo kot izlitek barv za platno. Ogromno ljudi je v 80-ih frnikole zbiralo in so jih v svoji zbirki imeli po več 100. 

Evo jo! Igro pri kateri lahko uporabite krede! In ni edina! Evo jo! Igro pri kateri lahko uporabite krede! In ni edina!

Dobri stari gumitvist. Je sicer precej bolj priljubljen med dekleti, a nikakor ne pomenii, da ga ne smejo igrati tudi fantje. Dobri stari gumitvist. Je sicer precej bolj priljubljen med dekleti, a nikakor ne pomenii, da ga ne smejo igrati tudi fantje.

Planet iger je torej izjemno zabavna, družabna in poučna slikanica oziroma, lahko bi rekli kar priročnik družabnih iger, ki so pri današnjih generacijah že morda malce pozabljene. A kljub temu še vedno ljubke in še vedno pričarajo zelo pozitivno vzdušje. Zraven vsake igre je njen osnovni opis s pravili in rekviziti, ki jih potrebujemo. 

Besedilo in foto: Tanja Mojzer