SPOZMAJMO RASTLINE: Artičoke

9. 11. 2021

Artičoke so v Sloveniji morda malce premalo znane oziroma jih na naših krožnih srečamo res zelo občasno. So pa izjemno zdravilne, prava zakladnica vitaminov in antioksidantov. Spoznajmo jih še podrobneje. 

Poznamo več sort artičok. Velike sorte je najbolje pojesti list za listom, srčke pa pripraviti posebej. Izbrati je vedno potrebno mehke artičoke, zelene glavice brez rjavih lis. Če artičoke hranimo nekoliko dalj časa, otrdijo.Poznamo več sort artičok. Velike sorte je najbolje pojesti list za listom, srčke pa pripraviti posebej. Izbrati je vedno potrebno mehke artičoke, zelene glavice brez rjavih lis. Če artičoke hranimo nekoliko dalj časa, otrdijo.

Artičoke lahko pripravite na več različnih način, tudi na pici. Lahko so kot kuhana ali popečena priloga, v omakah, juhah in podobno. Artičoke lahko pripravite na več različnih način, tudi na pici. Lahko so kot kuhana ali popečena priloga, v omakah, juhah in podobno.

Tudi v eni od oddaji Dobro jutro je tekla beseda o artičokah: 

T. M.
Foto: Pixabay