Ste že slišali za sveti les?

7. 11. 2021

Danes vam bomo predstavili posebno vrsto lesa, ki mu rečejo kar sveti les. Gre za posebno vrsto lesa, ki se uporablja kot dišava za prostore. Lepo prijetno odišavi našo dnevno sobo, kuhinjo, jedilnico ali kateri koli drug prostor. 

Sveti les se prideluje iz drevesa Bursera graveolens, ki sodi v družino mirovk in raste na obali Južne Amerike. Ko drevo odmre, je šele po nekaj letih primerno za pridobivanje kadila za prostore in eteričnega olja.

Tradicionalno se ga uporablja za odganjanje žuželk. 

Sveti les je v obliki palč (lahko so debelejše ali tanjše). Ko se te palčke prižgejo, oddajajo prijeten vonj. Sveti les je v obliki palč (lahko so debelejše ali tanjše). Ko se te palčke prižgejo, oddajajo prijeten vonj.

Prijeten vonj nas umiri, pomaga tudi našemu imunskemu sistemu, počutju, odganja žužellke in prijetno odišavi prostor. Res pa je, da je nekaterim ta vonj zelo všeč, nekaterim pa morda niti ne. Prijeten vonj nas umiri, pomaga tudi našemu imunskemu sistemu, počutju, odganja žužellke in prijetno odišavi prostor. Res pa je, da je nekaterim ta vonj zelo všeč, nekaterim pa morda niti ne.

Kadilo naj bi prijetno vplivalo tudi pri lajšanje prehladov, simptomov gripe, glavobolov in vnetij.Kadilo naj bi prijetno vplivalo tudi pri lajšanje prehladov, simptomov gripe, glavobolov in vnetij.

T. M.
Foto: Pixabay