Tako majhna, neznatna in nepomembna

0 - 6 let

20. 10. 2021

Danes predstavljamo zelo zanimivo slikanico, ki je namenjena najmlajšim, ki se šele učijo brati. V njej ima glavno vlogo smreka, ki stoji ob obrobju mesta. 

Glavna junakinja slikanice je zelo majhna, vse druge smreke, ki so v njeni bližini so ji zato večkrat govorile, da bo ostala za vedno majhna, neznatna in nepomembna.  Glavna junakinja slikanice je zelo majhna, vse druge smreke, ki so v njeni bližini so ji zato večkrat govorile, da bo ostala za vedno majhna, neznatna in nepomembna.

Kljub temu, da je bila majhna, ni bila nikoli slabe volje. Kljub temu, da je bila majhna, ni bila nikoli slabe volje.

Avtor slikanice je Rok Hren, ilustracije pa je prispevala Andreja Gregorič. Avtor slikanice je Rok Hren, ilustracije pa je prispevala Andreja Gregorič.

Nekega dne je mesto podivjal močan veter, naša glavna junakinja se je začela močno nagibati. Nekega dne je mesto podivjal močan veter, naša glavna junakinja se je začela močno nagibati.

Močan veter je polomil vse smreke, razen naše glavne junakinje. Močan veter je polomil vse smreke, razen naše glavne junakinje.

Sedaj je prišla na vrsto ona, saj so se ostale polomile. ljudje so hodili k njej in jo občudovali. Sedaj je prišla na vrsto ona, saj so se ostale polomile. ljudje so hodili k njej in jo občudovali.

Smrečica je bila zelo popularna, o njej so pisali po vsem svetu, po njej pa so imenovali tudi ulico. Smrečica je bila zelo popularna, o njej so pisali po vsem svetu, po njej pa so imenovali tudi ulico.

Kljub temu je bila večkrat žalostna, sploh ko je pomislila na svoje prijateljice, ki jih je pokončal veter.  Kljub temu je bila večkrat žalostna, sploh ko je pomislila na svoje prijateljice, ki jih je pokončal veter.

Kot vidite, je za našo glavno junakinjo, ki so ji vsi pravili, da je majhna, neznatna in nepomembna, le prišel lep čas in včasih je celo bolje biti majhen. Kot vidite, je za našo glavno junakinjo, ki so ji vsi pravili, da je majhna, neznatna in nepomembna, le prišel lep čas in včasih je celo bolje biti majhen.

T. M.
Foto: Slikanica Tako majhna, neznatna in nepomembna.