Ponikalnice

0 - 6 let

22. 9. 2021

Danes vam bomo predstavili zbirko zelo duhovitih in ravno prav težavnostnh ugank, ki so namenjene otrokom prvih razredov osnovne šole. 

Zbirka Ponikalnice je bila letos razdeljena 25.00 prvošolčkom. Avtor ugank je Miroslav Košuta, ilustracij pa Suzi Bricelj. Zbirka je izšla pri založbi Miš v posebni darilni izdaji Društva Bralna značka Slovenije. 

Avtor je zbirko ugank poimenoval kar "Uganke z rimo in soljo."Avtor je zbirko ugank poimenoval kar "Uganke z rimo in soljo."

Petinsedemdeset ugank in za vsako ena ugotovitev. To vas čaka v tej prikupni zbirki ugank. 

Uganke niso pretežke in so namenjen otrokom od petega leta naprej. Uganke niso pretežke in so namenjen otrokom od petega leta naprej.

Na dnu vsake strani so "narobe obrnjene" rešitve. Na dnu vsake strani so "narobe obrnjene" rešitve.

Zbirka ugank Miroslava Košute posega na različna področja oziroma se loti različnih tem – kraških pojavov, morskega sveta, vozil, živali, orodja, oblačil, bolj abstraktnih pojmov.Zbirka ugank Miroslava Košute posega na različna področja oziroma se loti različnih tem – kraških pojavov, morskega sveta, vozil, živali, orodja, oblačil, bolj abstraktnih pojmov.

Pojme, ki jih morate ugotoviti kot pravilno rešitev, avtor opisuje sveže in igrivo. Tako, da vam bodo uganke zelo zanimive.Pojme, ki jih morate ugotoviti kot pravilno rešitev, avtor opisuje sveže in igrivo. Tako, da vam bodo uganke zelo zanimive.

Tudi ilustracije so zelo lepe, le morda je priporočljivo, da vam uganko nekdo prebere, sicer sami ob pogledu na ilustracijo, prehitro izveste rešitev. Tudi ilustracije so zelo lepe, le morda je priporočljivo, da vam uganko nekdo prebere, sicer sami ob pogledu na ilustracijo, prehitro izveste rešitev.

Najbolj igrive postanejo uganke takrat, ko vam jih prebere nekdo drug, vi pa jih le pozorno poslušate. Najbolj igrive postanejo uganke takrat, ko vam jih prebere nekdo drug, vi pa jih le pozorno poslušate.

 Tanja Mojzer, besedilo in foto.