Video: Mavrični bojevnik Luka

19. 9. 2021 - Na taboru Mavričnih bojevnikov se učijo izogibanja sporov in mirnosti

Luka je doma v Sloveniji in ima enajst let. Prvič bo obiskal tabor Mavričnih bojevnikov, kjer bo teden dni preživel z vrstniki, ki imajo, tako kot on, motnjo pozornosti. Kaj pa to pomeni?

Luka se veseli, da bo veliko časa preživel v naravi, ki ga pomirja. Pa tudi tamkajšnjega tabornega ognja in druženja z novimi prijatelji. Na taboru bi se rad naučil, kako mirno počakaš v vrsti, se izogneš sporom in drugim ne skačeš v besedo. Luko lahko spoznaš v oddaji Izzivalci. Oglej si jo spodaj in preveri, če mu bo uspelo premagati zadani izziv!

Mavrični bojevniki svojo pot pričnejo z iniciacijo. Kako je videti tak obred, ki vključuje celo skok čez ogenj, si oglej v spodnjem videu!Mavrični bojevniki svojo pot pričnejo z iniciacijo. Kako je videti tak obred, ki vključuje celo skok čez ogenj, si oglej v spodnjem videu!

Na taboru Mavričnih bojevnikov se otroci učijo, kako živeti z motnjo pozornosti - rečemo ji tudi ADHD. Skoraj vsak deseti otrok se srečuje s to težavo. Povezana je z drugačnim delovanjem možganov, zaradi česar otroci s to težavo težje ostanejo mirni, se odzivajo brez premisleka, manj pozorno sledijo navodilom in se manj zbrano lotevajo nalog. Na taboru Mavričnih bojevnikov si oglej, kako se otroci skozi igro in pustolovščine učijo, kako si lahko pomagajo, da bodo bolj mirni in zbrani, prav tako pa krepijo njihove močne plati.   

Oglej si oddajo Izzivalci in se pridruži Luki na taborjenju Mavričnih bojevnikov! Udeležence čaka še posebna naloga, pomagati morajo namreč svojemu skrivnemu prijatelju ...

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO/ Izzivalci
E. V.