V otroški oddaji Z kot Zofka spoznaj različne poklice

11. 9. 2021 - Zofko obiskali veterinarka, mizar, šivilja in drugi

Si že spoznal Zofko? Zofa Zofka je glavna junakinja televizijske otroške oddaje, kjer poleg ostalih razigranih kolobocij otroci spoznavate tudi poklice. 

V studiu pri Zofki voditelji z vami sestavljajo besede in rešujejo besedne uganke, pri čemer lahko sodelujete tudi gledalci. Otroci zunaj Zofkinega televizijskega studia predstavljajo živali in se oglašajo iz delovnega kotička. Tudi hudomušnih pesmi ne manjka. Velik del oddaje pa je namenjen spoznavanju poklicev. Te kaj zanima, kaj počnejo veterinarka, šivilja, mizar in drugi? Še ti se pridruži studijskemu dogajanju ob spoznavanju poklicev, ki ga od strani opazuje tiha in mirna zofa Zofka! Jo najdeš na spodnji fotografiji?

Izmenjaje Zofko vodijo Nejko Smejko (Nejc Jezernik), Anka (Anka Eržen) in Gaki (Gašper Lovrec) v družbi navihanih Zane, Larsa in Karle.Izmenjaje Zofko vodijo Nejko Smejko (Nejc Jezernik), Anka (Anka Eržen) in Gaki (Gašper Lovrec) v družbi navihanih Zane, Larsa in Karle.

Veterinarka

Zakaj je Nejko Smejko tako skuštran in kaj ima to veze z živalmi? Kdo je prikupna štirinožna kosmatinka, ki jo riše Zana, in kaj se bo dogajalo v Zofijini kliniki za male živali? Vse to boš izvedel v epizodi, ki bo gostila veterinarko. Na uho pa ti prišepnemo, da bodo pregled opravili prav posebej prikupni živalski gostji. Ali je to res? 

Še ti se pridruži dogajanju v studiu in spoznaj delo veterinarke!  

Mizar

Kako je videti mizarska delavnica? Pokazala nam jo bo Karla, Gaki pa bo raje odprl stolarstvo. Rad bi izdelal stol, ampak nikjer ne bo našel škarij. Škarij? Zakaj jih sploh potrebuje?

V Zofkinem studiu spoznaj poklic mizarja!

Šivilja

Gaki se trudi zložiti rjuho. Kako gre zlaganje Karli? Skupaj sta odkrila zelo zabaven način. Kdo pa se jima bo pridružil v rubriki V kot velik? Nekdo, ki pri svojem delu uporablja šivanko, nit ... in še pogosteje šivalni stroj. Šiva oziroma plete pa tudi pajek, ki ga je Zofka zapletla v pesmico.

V Zofkinem studiu spoznaj poklic šivilje!

Slaščičar

Zofka bo v svojo družbo povabila vse tri voditeljske pare. Anko in Larsa, Gakija in Karlo ter Nejka in Zano. Jih bo pogostila s sladkarijami? Morda bo kaj sladkega v rubriko V kot velik s seboj prinesel gost Karim Merdjadi. Predstavil ti bo poklic slaščičarja!

Se ti že kaj cedijo sline?

Video: RTV SLO / Z kot Zofka
E. V.