Pravljice preženejo strahove!

2. 9. 2021 - Z Lahkonočnicami bomo pet petkov premagovali skrbi in strahove!

Najlepše je zaspati ob pomirjujočih pravljicah! To vedo številne generacije poslušalcev radijske oddaje Prvega Lahko noč, otroci! 

Od danes bodo v večerni radijski oddaji Lahko noč, otroci! gostovale Lahkonočnice, s katerimi bomo kar pet četrtkov zapovrstjo premagovali različne strahove. Nove pravljice, ki nastajajo v sodelovanju Prvega programa Radia Slovenija in A1, so čisto sveže, napisane posebej v namen premagovanja strahov pred virusi, pred ločitvami od staršev, hrupom, pajki, duhovi in temo. V neposrednem radijskem in video prenosu, vsakokrat ob 19.45, jih bodo interpretirali legendarni dramski igralci, spremljali pa jih bodo glasbeniki Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija. 

Tudi nevidne stvari nas lahko grozno skrbijo. Ampak gotovo se jih da premagati! Ilustracijo za prvo v nizu petih pravljic Nevidne stvari, ogromne skrbi je prispevala Anja Držanič.Tudi nevidne stvari nas lahko grozno skrbijo. Ampak gotovo se jih da premagati! Ilustracijo za prvo v nizu petih pravljic Nevidne stvari, ogromne skrbi je prispevala Anja Držanič.

Pravljico Malo velikanske čarovnije nam bo pripovedovala Marijana Brecelj.Pravljico Malo velikanske čarovnije nam bo pripovedovala Marijana Brecelj.

Kako se spopasti s strahom pred glasnim zvokom in hrupom, nam bo pripovedoval Janez Hočevar - Rifle.Kako se spopasti s strahom pred glasnim zvokom in hrupom, nam bo pripovedoval Janez Hočevar - Rifle.

Foto: Anja Držanič, Mediodrom
E. V.