Lučka in mlečni zobek

6 - 9 let

6. 9. 2021

Pred nami je zgodba o muckah, ki so nastale na podlagi priljubljenih risank. Zgodb in knjižic je več, v tej pa lahko preberemo zgodbo o tem, kako se je Lučka naučila voziti kolo in pa o njenih težavah z majavim zobkom.

Naprej se Lučka uči voziti kolo. Ravnokar ga je namreč dobila, podarila sta ji ga mama in očka. Mucka se je strašno razveselila, da bo lahko zdaj tudi ona tekmovala na dirki, ampak kaj, ko ne zna voziti kolesa. In učenje se je začelo. Vsi so bili polni nasvetov. Roliju se je zdelo, da je najpomembnejše to, da hitro poganjaš. Čoko meni, da je najpomembnejše ravnotežje. Čarli ji je predlagal, naj se osredotoči na krmilo, Liza pa se je spomnila, da mora zvoniti z zvoncem. Preveč stvari naenkrat, kaj menite? Le kako naj Lučka obdrži ravnotežje, ko pa mora hkrati poganjati, krmiliti in še zvoniti? 

Kaj pa se dogaja z mlečnim zobkom? Nekega jutra se je Lučka med zajtrkom čudno počutila. Majal se ji je zob in zaskrbelo jo je, da bo izgubila vse. A jo je mami potolažila, da ima še mlečne zobke in da bodo namesto njih zrastli novi, ki bodo ostali za vedno. Ko so šle mucke na sprehod, je Čoko spomnil, da mora dati zobek pod blazino, ker bo ponoči ponj prišla zobna vila in ji prinesl darilo. In zdaj ima Lučka novo skrb - kaj naj stori, da bi njej zobek hitreje izpadel, da bi prej dobila darilo? 

Foto: Iz knjige Lučka in mlečni zobek

mp