Gospod Tiger, Betka in modra luna

6 - 9 let

18. 8. 2021

Kako bi luno pobarvali v modro, če se to zgodi le nikoli ob času? In kaj, če je od tega odvisno celotno akrobatsko ljudstvo Hopalinov in nesrečna krastačja princesa?

Skrivnostni Gospod Tiger, njegovi cirkusanti in Betka, hči morske deklice in sladolednega mojstra, se odpravijo na dogodivščino. Pot z otoka, ki so ga pozabili označiti na zemljevidu sveta, jih popelje do čarobnih grmičkov hopalinc, plahega velikana in zlobne vladarice Ole. Bo nenavadni druščini uspelo prelisičiti čas in izdelati sladoled, ki uresniči vsako željo?

Gledalci so ostrmeli, ko so se luči ponovno prižgale in osvetlile hopalinske akrobate. Tistega večera je Čas izgubil svojo moč in Težnost vso svojo težo. Akrobati, oblečeni v svetleče se kostume, so plesali, se vrteli in vrtinčili v zraku, kot bi imeli krila. Majhni konji so galopirali okrog in okrog, medtem ko so njihovi jezdeci izvajali drzne trike. Trike, ki so množico vznemirjali, osupnili in navduševali. Ni bilo moža, žene ali otroka, ki bi lahko pozabil večer, ko je gledal predstavo cirkusa gospoda Tigra. Zjutraj je na presenečenje vseh cirkus gospoda Tigra izginil. Izginila je tudi modro-bela progasta ladja. Na vratih kavarne gospoda Alfonza Slave pa je viselo sporočilo.
Pisalo je: Zaprto.

Knjiga je z barvo in vrsto pisave prilagojena otrokom z disleksijo; povedi so kratke in razumljive, poglavja pa v večini obsegajo le nekaj odstavkov.

Foto: Iz knjige Gospod Tiger, Betka in modra luna

mp